Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Södra

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som timvikarie
Vi söker nu timvikarier till vår grundskola beläget i fina lokaler i Norrköping. Hos oss kommer du
möta elever från årskurs F-9. Som vikarie på Lärande Grundskola Södra skapar du förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. Du får oftast en planering av ordinarie lärare och genomför sedan undervisningen. 

Som lärare hos oss jobbar man utifrån en pedagogisk modell som vi kallar för Lärandemodellen och modellen går ut på att vi organiserar lärarna i team som undervisar eleverna ämnesövergripande tillsammans i en årskurs. Vi kallar det för teamlärarskap. I rollen som teamlärare skapar man förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. Teamlärarna planerar, genomför och utvärderar undervisningen tillsammans med sin kollega. Teamlärare arbetar med en årskurs istället för flera och följer dem i det ämnesövergripande arbetet. På så vis skapas närmare relationer och ett tryggare samspel.

Vi bedriver vår verksamhet från tidig morgon till tidig kväll, med fritidshem, förskoleklass, låg-, mellan- och högstadium.

Kvalifikationer
Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som timvikarie och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för uppdraget. Meriterande är om du har en utbildning inom området, exempelvis barnskötare, fritidsledare eller annan pedagogisk utbildning, eller erfarenhet från ledaruppdrag inom föreningslivet/idrottsverksamhet. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet som timvikarie inom Grundskola. 

I din roll som timvikarie ser vi gärna att du har kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa ditt ledarskap till eleverna och låta dem vara delaktiga i undervisningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer. Som person är du flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Tjänsten är en behovsanställning på timmar. Vi stämmer av veckan innan vilka dagar du finns tillgänglig under kommande vecka så att du och vi kan planera därefter.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Timmar enligt överenskommelse
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/174
Kontakt
  • Annelie Rundblad, 076-6274379
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb