Lärande i Sverige AB, Consensum

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Vårdlärare till Consensum
Nu har du chansen att bli en del av Consensums fantastiska team. Consensum är ett Utbildningscentrum inom hälso-, vård-, naturvetenskap- samt samhällskunskap i Lund. Vi söker nu en lärare till vårt kompetenta och utvecklingsinriktade team.

Hos oss är samarbete en naturlig del av arbetet. I rollen som lärare på Consensum skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen och tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Consensum är en arbetsplats med kontinuerlig pedagogisk utveckling. Trivseln är hög hos såväl elever som medarbetare.

Vi söker 1 vårdlärare som brinner för undervisning och att coacha elever till att nå deras mål. Det gör du genom ett stort engagemang och förståelse för elevers olika sätt att lära.  Du arbetar med alternativa undervisnings- och examinationsmetoder och tror på att ett tydligt ledarskap i klassrummet med hög relationell kompetens hjälper dig att bana vägen för dina elever att nå  högre höjder. Du delar också Consensums värdegrund att "Alla kan lyckas".

Kvalifikationer
Vi söker främst dig som har erfarenhet av att arbeta som vårdlärare eller som är under utbildning just nu. Det är meriterande om du har lärarlegitimation. Din bakgrund kan vara likväl undersköterska, sjuksköterska, stödpedagog samt socialt arbete med bakgrund inom LSS/psykiatri.

I din roll som lärare ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna. Du sätter upp mål och arbetar effektivt för att uppnå dem. Du har förmågan att se helheter vilket gör att du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Hos oss värdesätter vi samarbete och det är viktigt att du arbetar bra med andra människor och bidrar till gruppen. Du har har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheterna i förändringar.

Om du blir anställd erbjuder vi en introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

 

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-17 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/278
Kontakt
  • Rektor: Annika Kjellemar, 046-141495
  • Biträdande rektor: Stefan Ekvall, 046-2717773
Publicerat 2023-10-30
Sista ansökningsdag 2023-11-30

Tillbaka till lediga jobb