Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Trollhättan

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som skoladministratör
Nu söker vi en skicklig skoladministratör till Realgymnasiet i Trollhättan. Hos oss kommer du möta elever på naturbruksprogrammet som läser inriktningarna Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism. Vi är den lilla skolan där alla känner alla och där det är korta beslutsvägar.

Uppdraget som skoladministratör i Trollhättan innebär ett helhetsansvar för de skoladministrativa processerna som ska genomföras under läsårets olika perioder. Du kommer bland annat jobba med olika administrativa uppgifter genom bland annat vårt elevadministrativa system Admentum samt lägga schema i Skola24. Du kommer också samverka kring olika elevrelaterade frågor som exempelvis elevrekrytering och frågor kopplade till internationell APL (arbetsplatsförlagt lärande) som en del av våra elever får möjlighet att delta vid. Du kommer också skicka ut månadsvisa nyhetsbrev till studie- och yrkesvägledare inom upptagningsområdet för att bibehålla goda relationer. Du kommer även ansvara för elevutbetalningar, fakturahantering och kontering. En annan viktig del av uppdraget är att hålla vår hemsida uppdaterad. 

Du kommer ha många kontaktytor och därmed ha en central roll på skolan och du kommer jobba tätt tillsammans med rektor men förväntas driva dina processer framåt för att möta verksamhetens behov. Alla medarbetare på skolan jobbar för att ge våra elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt och för att ge dem goda förutsättningar för det framtida arbetslivet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som skoladministratör, gärna inom gymnasiet för att du ska ha en god insikt i de skoladministrativa processerna som ingår i uppdraget. Vi ser att du är trygg i skollagen och andra lagar som styr vårt arbete i skolan. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av schemaläggning.

Som person är du social och tycker om att stötta dina kollegor och elever i olika skoladministrativa frågor och har förmågan att se och prioritera det som behöver göras i verksamheten. Vi söker en lagspelare som gärna hjälper till och stöttar sina kollegor då vi har en kultur där alla hjälps alla åt med diverse uppgifter för att verksamheten ska fungera väl. Det innebär att du bland kan få frågan om att följa med lärare och elever på olika aktiviteter eller studiebesök.

Som skoladministratör har du förmågan att självständigt strukturera och organisera ditt arbete i och tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du samverkar gärna med kollegor både i Trollhättan och på andra skolor i koncernen. Du ser problem som utmaningar och inte som hinder men kan också tar hjälp när du stöter på något klurigt. Hos oss har vi en kultur som innebär att vi tillsammans skapar en skola där både elever och personal lyckas. Hoppas du vill vara en del i vårt team!

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 230807
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/158
Kontakt
  • Marléne Wendt, 0730-567665
Facklig företrädare
  • Lotta Cambell, Vision, 010-1398156
  • Agnetha Didrikson, Kommunal, 010-4428726
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb