Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Skövde

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Specialpedagog
Vi söker nu en specialpedagog som vill vara med att fortsätta utveckla vår gymnasieskola som växer till nästa läsår. Skolan är belägen Skövde. 

Som specialpedagog hos oss har du en central roll på skolan i planeringen och organiseringen av arbetet kring elever i särskilt behov av stöd. Du är en del av vårt elevhälsoteam, och tillsammans med detta samt skolans övriga pedagoger, mentorer, personal och ledning medverkar du till att skapa de bästa förutsättningarna för elevernas lärande. Inom Lärandekoncernen arbetar vi utifrån metodiken elevhälsomötet (EHM). I din roll som specialpedagog arbetar du både förebyggande och stöttande med elever på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå. Arbetet som specialpedagog innefattar handledning av pedagoger och elever, kartläggningar, åtgärdsprogram, genomföra screening samt arbeta med det förebyggande elevhälsoarbetet. Kontakt med kommuner och myndigheter gällande exempelvis ansökan om tilläggsbelopp är också en del av tjänsten.

Tjänsten som specialpedagog har en omfattning på cirka 20% vid skolans start men kan komma att bli högre i takt med skolans tillväxt. Tjänsten kan också komma att kombineras med annan tjänst på skolan för en ökad sysselsättningsgrad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog, gärna med erfarenhet och god kännedom om gymnasiet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av EHM. Du har också erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och att bedöma och genomföra specialpedagogiska utredningar.

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som specialpedagog, i mötet med eleverna, och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. I din roll som specialpedagog ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument.

Vi söker dig som arbetar mot mål och fokuserar på resultat och som har förmågan att ändra din inriktning när målen ändrar sig. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheten i förändringar. Tar ansvar för dina uppgifter och har förmågan att själv strukturera ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

Vi ser att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar ditt sätt utifrån mottagarens förutsättningar. Digitalisering är en naturlig del i undervisningen och vi ser att du är van vid att arbeta med digitala resurser. Du letar aktivt efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential. 

Är du en person som värdesätter att få vara med och driva utveckling och samtidigt drivs av att utvecklas som yrkesmänniska så kommer du trivas på Realgymnasiet. Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster. 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%-100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/44
Kontakt
  • Johan Danielsson, 072-9811582
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-03-14
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb