Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Vik

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som lärare inom fritidshem
Som barnskötare/fritidsledare arbetar du både i skolan och på fritidshemmet och skapar förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. För att skapa trygghet och ge alla barn likvärdiga förutsättningar att lära för framtiden arbetar vi konceptuellt enligt en gemensam modell inom Lärandes förskolor och grundskolor. Vi kallar den Lärandemodellen. Den utgör basen för dig och dina kollegor i ert gemensamma uppdrag.

Du deltar i utvecklingsarbete och arbetslagsarbete där du har en viktig roll att tillsammans med övriga kollegor och samarbetar för att skapa en god lärandemiljö.

På Lärande Grundskola Vira har vi har ett fritidshemsteam som tillsammans ansvarar för att utveckla fritidshemmet. I teamet ingår lärare mot fritidshem och barnskötare, som under dagtid är en del av undervisning samt rastverksamhet. I teamet har vi en hög ambitionsnivå och ett stort engagemang och vi anser att allas insats är viktig för att utvecklas och nå framgång inom vår verksamhet.

Du kommer arbeta praktiskt med skolans läroplan och stötta eleverna i deras lärande och även vara ett stöd i elevernas utveckling av sociala kompetenser. Du arbetar huvudsakligen i årskurs 2 under skoldagen och under fritidstid med elever i årskurs 2 och 3.

Under hösten startar vi vår verksamhet i en ny skolbyggnad med inspirerande lärmiljöer både för skola och fritidshem. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare, fritidsledare eller motsvarande. Du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete inom grundskola. Vi söker dig som känner dig trygg i rollen och i mötet med eleverna.

Du har förmåga att tänka nytt och viljan att vara med och utveckla framtidens skola. Du tar vara på medarbetares kompetenser och är delaktig i arbetet att fortsätta skapa en trygg skola där elever lyckas i sitt lärande. Du kan leda, engagera och utmana eleverna och du tror på deras möjlighet att utveckla de förmågor de redan har och komplettera med nya.

Du är strukturerad och värdesätter ramar för att skapa trygghet för eleverna. Du är trygg i ditt ledarskap och kan självständigt leda en grupp elever. Utifrån verksamhetens behov och mål tar du egna initiativ för att ständigt utveckla verksamheten. 

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för grundskola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/75
Kontakt
  • Sofia Tunell, 076-6779584
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb