Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Förskola

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som biträdande rektor
Som biträdande rektor för våra förskolor Skutan, Omvärlden och Skogstorp i Upplands Väsby skapar du tillsammans med rektor och övrig personal förutsättningar för lustfyllt och meningsfullt lärande. För att skapa trygghet och ge alla barn likvärdiga förutsättningar att lära och utvecklas utifrån sina förutsättningar nu och i framtiden, arbetar vi inom Lärande förskolor och grundskolor konceptuellt enligt en gemensam pedagogisk modell. Vi kallar den Lärandemodellen. Den utgör basen för dig och dina kollegor i ert gemensamma uppdrag och bygger på meningsfullt lärande, närvarande pedagoger och inspirerande lärmiljö. 

Ledningsfunktionen på förskolorna är under uppbyggnad och en stor del av uppdraget kommer vara att tillsammans inom skolledningen bestående av rektor, biträdande rektor och specialpedagog, sätta den nya ledningsorganisationen. Inom skolledningen ansvarar ni för att den pedagogiska verksamheten, för Skutan, Omvärlden och Skogstorp, utformas så att alla barn utvecklas i enlighet med de mål och regelverk som styr förskolan. En stor del av uppdraget är det pedagogiska ledarskapet, där utveckling utifrån verksamhetens behov och mål står i fokus. Du kommer även vara delaktig i arbetet kring det systematiska arbetsmiljöarbetet samt kvalitetsarbetet.

Du kommer även ansvara för att strukturera upp förskolornas administrativa arbete, tydliggöra gällande rutiner för att bidra till att skapa en helhet och likvärdighet mellan de tre enheterna. I tjänsten kommer du ha många kontaktytor på alla förskoleenheter. Tanken är att ni inom skolledningen kommer alternera mellan de olika enheterna för att medarbetarna ska uppleva den närvaro från ledningen som de uppskattar och behöver för verksamheternas fortsatta utveckling. 

Uppdraget som biträdande rektor innebär ett personalansvar för medarbetare och barngrupper i 5-årsgruppen på förskoleenheterna. Tillsammans med pedagogisk personal och stödfunktioner fortsätter du att utveckla våra attraktiva förskolor där barn får goda förutsättningar att öva, pröva och erövra kunskaper nu och för deras framtida skoltid.

Hos oss kommer du ingå i ett härligt skolledarteam bestående av alla våra rektorer och biträdande rektorer i våra förskolor och grundskolor. Vi träffas regelbundet för kompetensutveckling, ett kollegialt utbyte och lärande med våra barn, elever och verksamheter i fokus.

Kvalifikationer
Vi söker dig har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och en dokumenterad pedagogisk erfarenhet inom förskola. Du har även erfarenhet av att leda andra kollegor i exempelvis projekt eller utvecklingsarbete på organisationsnivå. Det är meriterande om du har färdigställt eller påbörjat rektorsprogrammet.

Som person har du ett starkt intresse för ledarskap, pedagogik och förskoleutveckling. Genom att vara en god förebild och våga utmana och leda din omgivning på ett positivt sätt skapar du ett konstruktivt arbetssätt som fokuserar på delaktighet och goda lösningar mot vår gemensamma målbild. Du har en stark relationell förmåga och du är skicklig på att inspirera och samordna grupper för att nå gemensamma mål genom engagemang och delaktighet. Du arbetar målinriktat med förmåga att anpassa dig till nya förändrade krav och förutsättningar och du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, riktlinjer och mål samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

Vi ser att du har en god kommunikativ förmåga och att du kommunicerar på ett tydligt sätt på svenska i tal och skrift. Du säkerställer att ditt budskap nått fram till berörda parter och följer kontinuerligt upp olika processer. Du har ett pedagogiskt fokus och driv för att utveckla och förbättra verksamheten för barn och medarbetare i en lärande organisation. Du kan arbeta självständigt i ditt uppdrag och du har också en god samarbetsförmåga gentemot medarbetare och kollegor. Du har hög digital kompetens och har lätt för att lära dig nya system.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för förskola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/85
Kontakt
  • Rektor: Petra Lökeberg, 072-1580053
  • HR generalist: Emelie Jansson, 072-1566495
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb