Lärandegruppen i Sverige AB, Huvudkontoret, Ekonomi

Om Ekonomiavdelningen
På ekonomiavdelningen arbetar vi med redovisning, controlling och inköp under ledning av CFO. Ekonomifunktionen arbetar med att stödja verksamheten vad gäller ekonomisk styrning och verkar för att ha kvalitet och effektivitet i ekonomi- och inköpsprocesser.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Controller
Vi söker dig som lockas av att arbeta med kvalificerad ekonomistyrning i en snabbt växande och utvecklingsinriktad utbildningskoncern. Uppdraget omfattar rapportering och uppföljning av koncernens verksamhetsområde förskolor och grundskolor. Du arbetar nära vår CFO och övriga medarbetare på ekonomiavdelningen med att stödja verksamhet och ledning vad gäller ekonomisk styrning samt att verka för att vår organisation har en god ekonomisk medvetenhet.

Hos oss kommer du ingå i ett team där vi kontinuerligt arbetar för kvalitet och effektivitet i processer, arbetssätt och organisation. I teamet förväntas vi alla bidra till utveckling och vi hjälps åt för att komma framåt. I din roll som controller kommer du vara ett lednings- och verksamhetsstöd i såväl den löpande driften som i förändringsprojekt och bistå med analyser som ger ökad förståelse, beslutsstöd och leder utvecklingen framåt.

I rollen som controller kommer du bland annat ansvara för:

  • Rapportering, jämförelser och analys av verksamhetsområdet
  • Uppföljningsmöten med resultatansvariga
  • Framtagande av prognoser
  • Budgetprocessen för verksamhetsområdet inklusive mallar, stöd, analys och presentationer
  • Vara kontaktperson och samarbetspartner för ledning och verksamhet i ekonomifrågor och ta initiativ till utvecklingsförslag
  • Granskning av kommunernas ersättningsbeslut 
  • Driva samt delta i förbättrings-/utvecklingsprojekt 

Kvalifikationer
Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi med gedigen erfarenhet från liknande controllertjänst. Du behärskar Excel väl och vi ser gärna att du har erfarenhet av BI/analysverktyg. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete kopplat till förskole- och grundskoleverksamhet, eller annan pedagogisk verksamhet.

Som person ser vi att du är resultatinriktad, strukturerad och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du är noggrann och har god analytisk förmåga, har lätt att se samband och med tydligt intresse vill du bidra till verksamheternas utveckling. Du har förmågan att anpassa dig till ändrade omständigheter, tar ansvar för dina uppgifter, sätter i gång processer och uppnår resultat.

Som controller har du många kontaktytor och för att trivas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ och kan arbeta bra med andra människor. Du har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och kan anpassa dig till mottagaren.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som inleds med 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/56
Publicerat 2023-03-11
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb