Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Trollhättan

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna till eleven. I nära samarbete för din undervisning finns mentor på skolan.

Du kommer att undervisa i Idrott och Hälsa 1 i årskurs 1. Undervisningen är uppdelad på ett teoretiskt pass per vecka samt ett praktiskt pass. Vi bedriver undervisningen utomhus i närområdet när vädret tillåter, annars bokar vi Friskies och Svettis lokal på Innovatumområdet. det finns även möjlighet att boka andra arenor så som bad eller ishall.

Tjänsten är ett vikariat för läsår 24/25 och undervisningen är förlagd till fredagar då både teori och praktiska moment genomförs. Tjänstgöringsgrad är 20%. Det kommer eventuellt finnas möjlighet att utöka vikariatet med mer tid under vårterminen då en av våra lärare är föräldraledig.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare inom idrott med behörighet att undervisa i Idrott och Hälsa 1. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som idrottslärare.

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du har en god relationell kompetens, är självgående och tydlig. Du har en god samarbetsförmåga och tar initiativ, allt för att ge dina elever de bästa förutsättningarna att lyckas.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 20240809
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/121
Kontakt
  • Marléne Wendt, 0730-567665
  • Elin Eklund, 076-6472067
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb