Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Södra

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Speciallärare
Vi söker en driven speciallärare till Lärande Grundskola Södra som vill bidra till fortsatt pedagogisk utveckling där alla elever har möjlighet att lyckas. Hos oss kommer du möta elever från årskurs F-9.

Vi rustar våra elever för ett livslångt lärande. Du som speciallärare bidrar till detta genom att du stöttar elever i lärprocessen. För att skapa trygghet och ge alla elever likvärdiga förutsättningar arbetar vi konceptuellt enligt en gemensam modell inom Lärandes grundskolor. Vi kallar den för Lärandemodellen och den bygger på ett ämnesintegrerat helhetstänk med eleven i fokus. Lärandemodell utgår ifrån värdeskapande lärande och ett nära samarbete i våra team för att ge våra elever ett meningsfullt lärande och rusta dem för framtidens ständigt förändrade behov. Modellen utgör basen för dig och dina kollegor i ert gemensamma uppdrag. 

Som speciallärare arbetar du med elever i behov av stöd. Tillsammans med din speciallärarkollega, samt dina andra kollegor säkerställer ni att lärmiljön är tillgänglig för alla våra elever. 

Du kommer ingå i skolans Elevhälsoteam vilket består av en speciallärare, en skolsköterska, en skolpsykolog, en skolkurator och skolledare. Du är en kunskapsresurs för dina kollegor och vår skolledning genom att bidra med din kompetens i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. Vi jobbar med modellen elevhälsomöte (EHM) vilket syftar till att elevhälsan och pedagogerna ska ha ett gemensamt forum för elevhälsoarbetet och för att ha fokus på en främjande skolutveckling. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med speciallärarexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom grundskola F-9. Du känner dig trygg i rollen som speciallärare och i mötet med eleverna. Vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument.

Du har en god pedagogisk insikt och är flexibel i ditt uppdrag genom att du kan anpassa dig till ändrade omständigheter i verksamheten. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar kopplat till ditt uppdrag och väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut. Vi ser även att du kan utrycka sig väl på svenska i tal och skrift.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra människor och kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt när det behövs. Du förstår de fackmässiga aspekterna av ditt uppdrag och är en kunskapsresurs för andra i din omgivning. Du arbetar gentemot skolans gemensamma mål och rädds inte att ta initiativ och sätta igång aktiviteter som bidrar till goda resultat. Digitalisering är en naturlig del i undervisningen hos och vi ser att du är van vid att arbeta med digitala resurser. Som person letar du aktivt efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential. 

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg inom vår Lärandemodell.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/161
Kontakt
  • Annelie Rundblad, 076-6274379
Publicerat 2023-08-07
Sista ansökningsdag 2023-08-27

Tillbaka till lediga jobb