Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Borås

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor och elevhälsa på skolan.

Du kommer att undervisa i hundkunskap 1-3 samt träning av hund för våra elever i årskurs 2 och 3 samt ansvara för gymnasiearbete och APL. 

Kvalifikationer
Du är yrkeslärare med dokumenterad erfarenhet av arbete med hundar i olika sammanhang och med ett brett kontaktnät inom branschen. Det är meriterande om du har arbetat med undervisning i hundämnen på gymnasiet likaså om du har erfarenhet av arbete med elever med NPF. Vi ser att du redan är legitimerad lärare eller intresserad av att utbilda dig. 

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du är relationsskapande och empatisk samtidigt tydlig och initiativrik för att dina elever ska få möjlighet att lära sig och visa kunskap på flera olika sätt.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enl. ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/138
Kontakt
  • Johanna Hane, 0101398101
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb