Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Falun

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Speciallärare
Som speciallärare på Lärande grundskola Falun skapar du förutsättningar för meningsfullt lärande. För att skapa trygghet och ge alla barn likvärdiga förutsättningar att lära för framtiden arbetar vi konceptuellt enligt en gemensam modell inom Lärandes förskolor och grundskolor. Vi kallar den Lärandemodellen. Den utgör basen för dig och dina kollegor i ert gemensamma uppdrag.

Vi rustar våra elever för ett livslångt lärande. Pedagogiken utvecklar elevens förmåga och därför utgår vårt pedagogiska arbete från elevens lärprocess. I rollen som speciallärare är din uppgift är att underlätta inlärningen för elever som är i särskilt behov av stöd. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever och skolans lärare för att alla elever ska får den bästa förutsättningen att nå så långt som möjligt med sina mål. Du stöttar elever både individuellt och i klassrum.

Du genomför tillsammans med arbetslaget kartläggning av elever som har behov av stöd och du skapar åtgärdsprogram om det är nödvändigt. Du ingår även i elevhälsoteamet som arbetar för en främjande och förebyggande miljö för våra elever. 

Du kommer främst möta elever i åldrarna 12-15 år.

Tjänsten som speciallärare kan också komma att kombineras med tjänst som specialpedagog. Som specialpedagog hos oss på Lärande grundskola Falun handleder du personal i särskilda elevärenden eller på gruppnivå. Du ansvarar för skolans del i utredningsarbete och är en remitterande funktion till andra instanser. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med en speciallärar- och/eller specialpedagogexamen. Du har tidigare erfarenhet av arbete som speciallärare inom grundskolan.

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som speciallärare och i mötet med eleverna. I din roll som speciallärare ska du ha goda kunskaper om grundskolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Du har en god pedagogisk förmåga och kan organisera och anpassa dig efter enskilda individers behov. Då många av våra elever har en neuropsykiatrisk diagnos krävs goda kunskaper och erfarenhet inom detta område. 

Digitalisering är en naturlig del i undervisningen och vi ser att du är van vid att arbeta med digitala resurser. Du letar aktivt efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential. 

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Vi kommer intervjua löpande under ansökningstiden för att få en effektiv process. 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Omgående eller enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/29
Kontakt
  • Simon Forslund, 072-1853938
Publicerat 2023-02-17
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb