Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Oden

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som lärare inom fritidshem
Som lärare inom fritidshem arbetar du både i skolan och på fritidshemmet och skapar förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. För att skapa trygghet och ge alla barn likvärdiga förutsättningar att lära för framtiden arbetar vi konceptuellt enligt en gemensam modell inom Lärandes förskolor och grundskolor. Vi kallar den Lärandemodellen. Den utgör basen för dig och dina kollegor i ert gemensamma uppdrag.

Du deltar i utvecklingsarbete och arbetslagsarbete där du har en viktig roll att tillsammans med fritidspedagoger, lärare, förskollärare, elevhälsa och elever samarbetar för att skapa en god lärandemiljö.

I teamet har vi en hög ambitionsnivå och ett stort engagemang och vi anser att allas insats är viktig för att utvecklas och nå framgång inom vår verksamhet.

Du kommer arbeta praktiskt med skolans läroplan och stötta eleverna i deras lärande och även vara ett stöd i elevernas utveckling av sociala kompetenser. Du arbetar huvudsakligen i förskoleklass men ansvarar även för fritidsverksamheten f-2.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare inom fritidshem. Du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete och har en lärarlegitimation.

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som lärare och i mötet med eleverna. Du har god förmåga att organisera och planera fritidsverksamhet och rastverksamhet och att leda andra i detta arbete.  Du brinner för att skapa en meningsfull, trygg och varierande verksamhet för våra elever med organiserade aktiviteter med tydlig struktur.

Du har förmåga att tänka nytt och viljan att vara med och utveckla framtidens skola. Du tar vara på medarbetares kompetenser och delaktig i arbetet att fortsätta skapa en trygg skola där elever lyckas i sitt lärande. Du kan leda, engagera och utmana eleverna och du tror på deras möjlighet att utveckla de förmågor de redan har och komplettera med nya.

Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla verksamheten för att ge eleverna de bästa förutsättningarna utifrån deras olika behov. Du har ett positivt bemötande mot elever, vårdnadshavare och kollegor. Du lägger stor vikt vid att skapa goda relationer, har ett tydligt ledarskap och använder väl genomtänkta metoder för att skapa studiero och trygghet i gruppen.

Vi är ett positivt kollegium som tycker om att utvecklas tillsammans. Du ser samarbete som ett givet sätt att utvecklas och bli ännu bättre. Du brinner för ditt uppdrag och arbetar för att göra skillnad för varje enskild elev. 

Lärande grundskola Oden är en liten grundskola med ca 220 elever och 27 anställda. Klassrummen är utrustade med projektor och eleverna har tillgång till Chromebooks.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för grundskola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240807
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/55
Kontakt
  • Ulrika Bolin, 070-9673969
  • Sofia Haraldsson, 073-8243564
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb