Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Linköping

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Specialpedagog
Vi söker en engagerad specialpedagog med utökat ansvar för elevhälsa och ledningsfunktion till Realgymnasiet i Linköping. Vi söker dig som är legitimerad lärare med specialpedagogexamen. Du får gärna ha legitimation inom matematik eller språkämnen, men det är inte ett krav. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av arbete inom gymnasieskolan.  Vi ser också att du är intresserad av att arbeta med oss utifrån verksamhetens behov och kan använda din kompetens på det sätt som ger bäst resultat. Är du speciallärare är det också intressant. Utformning av rollen och dess innehåll är något som kommer att diskuteras fram med rektor utifrån preferenser och kunskaper. 

Vi rustar våra elever för ett livslångt lärande utifrån vår målbild med elever som vill, kan och vågar. Som specialpedagog bidrar du till detta genom din kunskap om förutsättningar för lärande, hur man kan främja samt förebygga hinder. Vi jobbar med något som vi kallar för Design för aktivt lärande vilket innebär ett systematiskt arbete med lektionsdesign. Detta för att skapa trygghet för lärare och elever samt för att öka måluppfyllelsen. 

Som specialpedagog stöttar du lärarna i planering och undervisning för att möta alla elevers behov. Du har ett strategiskt helhetsfokus där organisation, rutiner och lärmiljön är utgångspunkten. Du kartlägger samt föreslår anpassningar på organisation-, grupp- och individnivå. Tillsammans med skolledning och övriga kollegor säkerställer ni att den fysiska, pedagogiska och sociala lärmiljön är tillgänglig för alla våra elever. 

Du kommer ingå i skolans Elevhälsoteam vilket består av skolsköterska, skolpsykolog, skolläkare, skolkurator, skolledare samt mentor/SYV. Du kommer också att ha ett utökat ansvar för att driva elevhälsoteamets arbete både i det dagliga men även utifrån utveckling. Du är en kunskapsresurs för dina kollegor och vår skolledning genom att bidra med din specialpedagogiska kompetens i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. Vi jobbar med modellen elevhälsomöte (EHM) vilket syftar till att elevhälsan och pedagogerna ska ha ett gemensamt forum för elevhälsoarbetet och för att ha fokus på en främjande skolutveckling. 

Du kommer ingå i ett nätverk med andra specialpedagoger inom Lärande i Sverige där du kommer delta i olika digitala professionsträffar för att stärka kompetens och för att bidra till ett likvärdigt arbetssätt för våra specialpedagoger.  

Hos oss kommer du möta elever från Naturbruksprogrammet, El- och energiprogrammet, Hotell- och turismprogrammet samt Teknikprogrammet. 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och specialpedagogexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av undervisning och arbete inom gymnasiet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledarskap utifrån att t.ex driva frågor inom det systematiska kvalitetsarbetet, elevhälsoarbetet, trygghetsarbetet eller frågor som rör systematiskt arbetsmiljöarbete. 

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som specialpedagog och i mötet med eleverna. I rollen som specialpedagog ser vi att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Vi söker dig som har ett intresse för skolutveckling och vill arbeta nära skolledningen för att bidra till att skapa engagemang och goda förutsättningar för våra elever att lyckas. Du ska vara intresserad av att ha ett utökat ansvar för elevhälsoarbetet och att även arbeta med uppgifter utifrån skolledning. 

Du har en mycket god pedagogisk insikt och är flexibel i ditt uppdrag genom att du kan anpassa dig till ändrade omständigheter i verksamheten. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar kopplat till ditt uppdrag och väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt kan formulera dig väl i kartläggningar och åtgärdsprogram. Du hanterar dokumentation på ett professionellt, framåtsyftande och tydligt sätt. Vi använder oss av journalsystemet Prorenata.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra människor och kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt när det behövs. Du förstår de fackmässiga aspekterna av ditt uppdrag och är en kunskapsresurs för andra i din omgivning. Du arbetar gentemot skolans gemensamma mål och har förmågan att självständigt driva dina processer framåt och bidrar därmed till goda resultat. Digitalisering är en naturlig del i undervisningen hos och vi ser att du är van vid att arbeta med digitala resurser. Som person letar du aktivt efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential. 

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/89
Kontakt
  • Anna Ekstrand, 010-1398373
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb