Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Vi söker en biträdande rektor som vill vara en del av vårt team på Realgymnasiet Stockholm. På vår skola har vi i nuläget cirka 600 elever som går på hotell- och turism, hantverk-, fordon- och transport samt naturbruksprogrammet. Vi finns i trivsamma lokaler i Liljeholmen. På vår skola har vi eleverna i fokus och tillsammans strävar vi efter att skapa en trygg och inkluderande skolmiljö som uppmuntrar tillväxt och utveckling för alla!

Arbetsbeskrivning - uppdraget som biträdande rektor
Som biträdande rektor hos oss kommer du jobba inom en ledningsgrupp bestående av rektor, ytterligare biträdande rektor samt en samordnare för hantverksprogrammet som är anställd under läsåret 24/25. Inom ledningsgruppen har vi ett gemensamt ansvar för det pedagogiska ledarskapet på skolan.

I rollen som biträdande rektor kommer du vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet, budgetarbetet och arbetet med elevhälsoteamet där vi använder Elevhälsomöte (EHM) som metod. I uppdraget kommer du i nuläget ansvara för vårt naturbruksprogram där vi i har cirka 200 elever och cirka 20 medarbetare som du kommer ha personalansvar för. Du kommer leda den dagliga verksamheten inom programmet och i ditt uppdrag ingår därmed arbetsmiljöansvar samt administrativa uppgifter som delaktighet i schemaläggning samt tjänstefördelning.

En viktig del av uppdraget kommer vara skolans samt programmets pedagogiska utvecklingsarbete. Fokus för dig kommer vara utveckling av naturbruksprogrammets styrdokument för att få en tydligare struktur på vårt arbetssätt kring de praktiska och teoretiska momenten i utbildning för att se till att de går i linje med vår tanke om att på riktigt är viktigt för våra elever! Det arbetet kommer ske tillsammans med programansvarig inom naturbruk som i sin tjänst jobbar med programmet utveckling i hela koncernen. I din roll som biträdande rektor kommer du också ansvara för utlands APL för våra elever som erbjuds att genomföra sin arbetsplatsförlagda utbildning i bland annat Sydafrika och Irland. 

Vi ser att intresset för skolan har vuxit de senaste åren och att vi ökar vårt elevantal vilket vi planerar att fortsätta göra. Tanken är att vi vill fortsätta att växa inom de program vi idag erbjuder. I och med skolans potentiella tillväxt kan uppdraget som biträdande rektor komma att förändras över tid. Vi söker därför en person som tycker det låter spännande att vara del av en skola i tillväxt. 

Skolans ledningsgrupp och medarbetare skapar tillsammans en attraktiv skola som ger elever mycket goda förutsättningar för det framtida arbetslivet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill vara ledare och har ett stort intresse för skolutveckling. Du har ett synligt, samarbetskapande, verksamhetsnära och utvecklingsinriktat ledarskap med fokus på att förbättra varje enskild elevs lärande, välmående och resultat. 

Vi ser att du har: 

 • En god pedagogisk insikt som du erhållit genom erfarenhet inom gymnasieverksamhet med yrkesprogram
 • Tidigare erfarenhet av ledande roll inom gymnasiet där du haft operativt ansvar för en arbetsgrupp. Det är inte ett krav på formellt personalansvar men det är meriterande
 • En färdigställd högskoleutbildning

Vi ser gärna att du har:

 • Kunskaper kring naturbruksprogrammet 
 • Påbörjat eller färdigställt rektorsprogrammet
 • Insyn och förståelse i elevhälsoarbetet, gärna med erfarenhet av elevhälsomöte (EHM) som metod
 • Kunskap om schemaläggning

För dig är det naturligt och viktigt att främja mångfald och inkludering i vår skolmiljö och att ha ett salutogent förhållningsätt. Du driver verksamheten utifrån skolans uppdrag i lagar, förordningar, läroplan och lokala styrdokument.  

Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du ett konstruktivt arbetssätt som fokuserar på delaktighet och goda lösningar. Du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och är noggrann och väl medveten om gällande kvalitetsstandard. Du arbetar målinriktat med förmåga att anpassa dig till nya förändrade krav och förutsättningar.

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat men har ett lyhört förhållningssätt. Du arbetar bra med andra men har förmågan att driva dina processer framåt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samt har en förmåga att skapa förutsättningar för gott samarbete inom en grupp. 

Vi ser att du har ett intresse och förmågan för att sätta dig in i digitala system. Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/


Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/122
Kontakt
 • Rektor: Sari Geary, 076-6472030
 • HR generalist: Emelie Jansson, 072-1566495
Facklig företrädare
 • Emil Hönig, Sveriges Lärare, 076-3108931
 • Tim Lind, Sveriges Lärare, 072-9153411
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb