Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Borås

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor och elevhälsa på skolan.

Du kommer att undervisa i Idrott och hälsa 1 & 2 samt på inriktningen Naturturism där det ingår kurser som Kommunikation, Naturturism 1 & 2 samt Service och bemötande. I arbetet ingår att skapa och underhålla kontakter med branschen både lokalt och regionalt. Du är också APL-ansvarig för ett antal elever på inriktningen vilket innebär anskaffning av platser, kvalitetssäkring, riskbedömning och uppföljning av APL varför ett brett nätverk och goda relationer inom idrotten och naturturismbranschen lokalt i Borås och Sjuhäradsområdet är till fördel. 

Du förväntas kunna planera, förbereda, genomföra och utvärdera undervisning under olika 
förutsättningar både i och utanför det traditionella klassrummet. I arbetet ingår även övernattning i tält under flera perioder under läsåret samt arbete med utbildningsmoment kopplat till alpin skidåkning och naturguidning. Det kan innebära bland annat att arbeta på annan ort med elever från andra skolor samt i vissa fall arbete som sträcker sig över sju dagar. 

 

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare inom idrott & hälsa med behörighet att undervisa på gymnasiet. Du har även tidigare erfarenhet av arbete med naturturism och friluftsliv.

Vi ser gärna att du dessutom har kompetenser inom ledarskap, naturguidning, alpin skidåkning, klättring och/eller paddling. 

Vi ser att du har B-körkort då du i tjänsten kommer behöva frakta lektionsutrustning med bil och ibland släp. Vi ser också att du kan utrycka dig väl på svenska i tal och skrift då det förekommer kommunikation med interna och externa parter. 

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du är en trygg och stabil ledare som är bra på att skapa goda relationer och ge gruppen de bästa förutsättningar för att utvecklas. Du är självgående och tar initiativ för att med gott omdöme genomföra riskbedömningar och utveckla utbildningen i enlighet med målen. 

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl. ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/158
Kontakt
  • Johanna Hane, 072-1853994
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb