Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Halmstad

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Specialpedagog
Vi rustar våra elever för ett livslångt lärande. Pedagogiken utvecklar elevens förmåga och därför utgår vårt pedagogiska arbete från elevens lärprocess. Som specialpedagog är din uppgift att underlätta inlärningen för elever som är i särskilt behov av stöd. Detta görs genom utveckling av det främjande samt förebyggande lärmiljöarbetet. Du kommer att ha ett nära samarbete med mentorer och arbetslag samt bistå dem i att hitta anpassningar och stöd som gör att alla elever får chans att utvecklas utifrån sina egna förmågor och nå så långt som möjligt med sina mål.

Du kommer ingå i skolans Elevhälsoteam. Elevhälsoteamet består av kurator, skolsköterska, mentorer, rektor och vid behöv även skolpsykolog och skolläkare. Vi är en liten skola där vi jobbar nära varandra och har väldigt goda möjligheter för att bra och samarbete. 

Uppdraget som specialpedagog hos oss handlar om att dokumentera men också att göra olika pedagogiska kartläggningar stora som små med eleverna. Du kommer också vara delaktig i det pedagogiska utvecklingsarbetet samt handleda pedagoger och mentorer. Självklart jobbar vi med förebyggande elevhälsoarbete där du har en viktig roll. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare inom gymnasiet med specialpedagogexamen eller speciallärarexamen. Har du möjlighet att kombinera tjänsten med undervisning i sv, hi, re, sh, estetisk kommunikation och/eller aktivitetsledarskap är det ett stort plus. Tjänsten kan med fördel kombineras med vår utlysta tjänst i dessa ämnen. 

För att trivas hos oss behöver du vara stabil och ha en pedagogisk insikt som gör att du känner dig trygg med att jobba med olika typer av elever och du har vana vid att utveckla samarbetet mellan kollegor så att eleverna får chans att utvecklas med hjälp av de olika ämnena och pedagogernas och annan personals gemensamma insats kring eleverna. 

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som specialpedagog och i mötet med eleverna. I rollen som specialpedagog ser vi att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument.

Digitalisering är en naturlig del i undervisningen och vi ser att du är van vid att arbeta med digitala resurser. Du letar aktivt efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential. 

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-09
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/151
Kontakt
  • Viveka Lennse Johansson, 0733-573340
Facklig företrädare
  • Emil Ekholm, Sveriges Lärare, 0730-365752
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-01

Tillbaka till lediga jobb