Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Helsingborg

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Vi söker en biträdande rektor som vill vara en del av vårt team på Realgymnasiet Helsingborg. På vår skola har vi cirka 120 elever som går på naturbruksprogrammet. Vi finns i nyrenoverade lokaler i centrala Helsingborg. Tillsammans strävar vi efter att skapa en trygg och inkluderande skolmiljö som uppmuntrar tillväxt och utveckling för alla!

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Biträdande rektor
En stor del av uppdraget som biträdande rektor är administrativt, till största del med elevadministration och schemaläggning samt arbetsmiljöansvar där du kommer vara ansvarig för det systematiska arbetsmiljöarbetet på enheten. Vi ansvarar tillsammans för budgetarbetet samt det systematiska kvalitetsarbetet där utveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål står i fokus. 

Du kommer att arbeta nära rektor med stort fokus på administrativa skolledaruppgifter. I dina vardagliga arbetsuppgifter ingår övergripande ansvar för en del av våra administrativa system som exempelvis Admentum och Skola24. Andra uppgifter som förekommer i vardagen är fakturakontering, uppföljning av budget, rapportering till CSN, matkortshantering, nycklar/passerkort, inköp och elevrekrytering. I övrigt är utformningen av rollen och dess innehåll något som kommer diskuteras fram i samråd med rektor utifrån preferenser och kunskaper. Du kommer vid rektors frånvaro agera ställföreträdande rektor. Tjänsten kommer på sikt kunna innebära personalansvar. 

I ledningsgruppen på skolan som består av skolans förstelärare och skolledare jobbar vi tillsammans med den pedagogiska utvecklingen. Alla medarbetare på skolan jobbar för att ge våra elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt och för att ge dem goda förutsättningar för det framtida arbetslivet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning och tidigare erfarenhet av ledande roll inom skolverksamhet så som arbetslagsledare, förstelärare eller biträdande rektor.

Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete och schemaläggning. Vi ser även att du gärna har erfarenhet eller kunskap om APL och yrkesutbildningar. Det är meriterande om du har arbetat med Admentum.

Du känner ett intresse och engagemang för att arbeta i skolans värld och tillsammans med övrig personal skapa en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar i det framtida yrkeslivet. Tillsammans med rektor driver du verksamheten utifrån skolans uppdrag i lagar, förordningar, läroplan och lokala styrdokument och du värnar om elevernas rätt till en god utbildning.

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar
kontakter och underhåller relationer. Du anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.  Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till
hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar.

Vi ser att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift då du i rollen som biträdande rektor kommer kommunicera med både interna och externa parter. Du använder gärna digitala resurser för att effektivisera ditt arbete. Ditt fokus i uppdraget är att se till att vi på skolan stödjer elevernas lärprocess och personliga utveckling.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/115
Kontakt
  • TF rektor: Marléne Wendt, 0730-567665
  • HR generalist: Elin Eklund, 076-6472067
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb