Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Linköping

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor och elevhälsa på skolan.

Du kommer att undervisa i kurser såsom Svenska som andraspråk 1 och 2 och Svenska (1,2 eller 3) för elever på både yrkesprogram och högskoleförberedande program

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare inom språkämnen med behörighet att undervisa i Svenska som andraspråk och/eller svenska. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som lärare.

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare men också dig som vill börja utvecklas och arbeta i yrket. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du har också god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar och anpassar dig till ändrade omständigheter.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Tjänsten är en visstidsanställning under höstterminen 2024, och del av vårterminen 2025. 
Intervjuer kommer hållas löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30-50%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/117
Kontakt
  • Anna Ekstrand, 010-1398373
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb