Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Uppsala

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Skolkurator
Som skolkurator på Realgymnasiet i Uppsala arbetar du som en del av elevhälsan utifrån skollagen. Du arbetar i nära samarbete med lärare och elevhälsoteamet för att bidra till de bästa förutsättningarna för lärande för våra elever. Du träffar elever, vårdnadshavare och personal som erbjuds yrkesspecifik kompetens i form av samtal, stödkontakter, rådgivning och handledning inom det psykosociala området.

Du driver elevhälsoarbetet tillsammans med dina kollegor, i det breda perspektivet utifrån aktuellt utbildningsutbud på skolan. Arbetet sker även tillsammans med övrig pedagogisk personal på skolan för att bidra till elevernas måluppfyllelse.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom exempelvis socialpsykologi, socionom, beteendevetenskap alternativt socialpedagogik på högskolenivå. Du har även tidigare erfarenhet av uppdraget som kurator inom gymnasieskolan eller liknande utbildningsform. 

Du känner dig trygg i rollen som skolkurator och som har förmåga att engagera och utmana våra elever på deras nivå. Du har även goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din roll i samarbetet med kollegor, för att stödja elevens måluppfyllelse. Du har ett stort intresse av människor och tycker om att möjliggöra för personer att nå sin fulla potential. 

Du använder gärna digitala resurser och du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Vi kallar till intervju löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240805 eller enl överenskommelse
Löneform Semestertjänst
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/152
Kontakt
  • Diana Åhlén, 070-5510419
  • Alexandra Lindholm, 0708409627
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb