Realgymnasiet, Realgymnasiet Trollhättan

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Realgymnasiet är en skola för elever som vill utbildas inom sitt intresse. Undervisning i klassrummet varvas med utbildning på plats hos någon av våra samarbetspartners. Det medför att eleverna direkt får omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken. Vår pedagogik syftar till ämnesövergripande lärande som knyter ihop skola och arbetsliv. Vi ser att det gör skillnad. En mycket hög andel av våra elever går vidare till arbete eller universitet/högskola direkt efter gymnasiet. Vi ser en spännande framtid och fortsatt tillväxt av elever. 

Ditt uppdrag som rektor på vår nya skola

Som rektor blir det din uppgift att starta, leda och utveckla verksamheten till nästa nivå. Du blir vår främsta kulturbärare på skolan. Med utgångspunkt i koncept och nationella styrdokument, är du pedagogisk ledare för verksamheten och chef med innebörden av resultat- personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med övrig personal organiserar du en skola med hög kvalitet och attraktivitet.

Realgymnasiet har en miljö som präglas av prestigelöshet och där viljan att alltid leverera bästa kvalitet till våra elever står i fokus. Vår verksamhet är målstyrd vilket kräver att rektor har god förmåga att se helheter och tänka strategiskt tillsammans med personal och elever. Du vill bidra till balansen i vårt framgångshjul kvalitet, attraktion, resurseffektivitet och tillväxt. Elevens lärande är alltid i centrum.

Vem är du?

Då Realgymnasiet i Trollhättan är helt ny är det viktigt att känner engagemang och bidrar i flera faser av skolans etablering och utveckling: inför, under och efter uppstarten av skolan. För att lyckas hos oss är det viktigt att du vill utmana både dig själv och ditt team för att nå längre. Att arbeta på Lärande innebär alltid att vilja lite mer. Det handlar om en önskan att ligga steget före, vara nyfiken, engagerad, kreativ och öppen.

Vi söker dig som har en pedagogisk examen och erfarenhet av att arbeta som rektor inom gymnasieskolan eller annan utbildningsverksamhet. Därutöver har du flerårig pedagogisk erfarenhet och en väl utvecklad pedagogisk insikt. Erfarenhet av att knyta nya kontakter som ger mer och bättre skola för eleverna är meriterande. 

Du är en utvecklingsorienterad ledare som har viljan att leda konceptuellt. Du har förmågan att leda trygga, effektiva team och viljan att utveckla dina medarbetare såväl i grupp som individuellt. Som person har du god samarbets- och kommunikationsförmåga, är analytisk, saklig, affärsmässig och uppvisar konkreta resultat. Naturligtvis har du förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift. 

Välkommen med din ansökan, urval kan komma att ske löpande!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/139
Kontakt
  • Patrik Wigelius, Affärsområdeschef Realgymnasiet, 0708-600034
  • Conny Besterman, AS&B Rekrytering, 0706-181162
  • Petter Pappila, projektledare nyetablering, 0709-642633
Facklig företrädare
  • Agneta Högstedt, Lärarförbundet, 070-564 28 04
  • Johan Bengtsson, Lärarnas Riksförbund, 0766-27 43 92
  • Agnetha Didrikson, Kommunal, 010-442 8726
Publicerat 2018-10-02
Sista ansökningsdag 2018-11-05

Tillbaka till lediga jobb