Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Östra

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Speciallärare
I din roll som speciallärare med inriktning på språk-, tal-, läs- och skrivutveckling är din uppgift att underlätta inlärningen för elever som är i särskilt behov av stöd. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare och skolans pedagoger för att alla elever ska får den bästa förutsättningen att nå så långt som möjligt med sina mål. Du kommer att stötta elever och lärare både individuellt och i klassrum. I detta uppdrag ligger det huvudsakliga fokuset på våra yngre åldrar, F-6. Men vissa insatser för äldre elever kan vara aktuella vid behov. 

Du genomför tillsammans med arbetslaget kartläggning av elever som har behov av stöd och du skapar åtgärdsprogram om det är nödvändigt. Arbete tillsammans med skolledning och lärare kring läsa, skriva- och räkna garantin är en del av uppdraget. Du ingår även i elevhälsoteamet som arbetar för en främjande och förebyggande miljö för våra elever. Inom elevhälsan arbetar vi utifrån metoden elevhälsomöte (EHM) för ett främjande och förebyggande elevhälsoarbete.

Vår elevhälsa på skolan består av ett multiprofessionellt team med speciallärare, specialpedagog, skollogoped, skolsköterskor, kuratorer och socialpedagoger. En nära samverkan med kollegorna i elevhälsan samt övrig personal på skolan är en viktig förutsättning för att våra elever ska nå sin fulla potential. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med en speciallärarexamen, gärna mot yngre åldrar. Om du har tidigare erfarenhet av arbete som speciallärare inom svenska, språk, tal och kommunikation är det meriterande. Tidigare erfarenhet av att arbeta med EHM är en styrka. Även erfarenhet av att arbeta med Widgit online är meriterande.

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som speciallärare och i mötet med eleverna. I din roll som speciallärare ska du ha goda kunskaper om grundskolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Du har god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och tar ansvar för dina uppgifter. Även erfarenhet av arbeta tillsammans med lärare kring läsa-, skriva och räkna garantin är meriterande. Du har en god pedagogisk förmåga och kan organisera och anpassa dig efter enskilda individers behov.

Digitalisering är en naturlig del i undervisningen och vi ser att du är van vid att arbeta med digitala resurser. Du letar aktivt efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential. 

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/64
Kontakt
  • Pia Romberg, tf Rektor, 076-6472049
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb