Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Östra

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som elevstödjande mentor
Som elevstödjande mentor är du en nyckelperson i arbetet med våra elever. Du skapar förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. Du planerar, genomför och utvärderar arbetet med elevernas trygghet och sociala samspel under skoldagen. Du deltar i utvecklingsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor på olika sätt, inom exempelvis elevhälsa. I uppdraget ingår även viss tid i fritidshem.

Så här har vi organiserat vår Lärandemodell kring eleverna:

  • Teamlärare: Du kommer att samarbeta med två teamlärare som har behörigheter som kompletterar varandra, de arbetar med en årskurs i stället för flera och följer eleverna i det ämnesövergripande arbetet. På så vis skapar ni närmare relationer och ett tryggare samspel vilket leder till mindre stress och ökad trygghet för alla – elever som medarbetare.
  • Organisation: Vi har en läsårsstruktur som är indelad i 6 perioder med systematiskt och hållbart ämnesövergripande arbete. Varje period innehåller ett ämnesövergripande uppdrag och ämnesspecifika inslag. Till varje period hör en ”mellanvecka” för gemensamma skol-aktiviteter och 1-2 studiedagar för eleverna. Då arbetar lärarna med skolans målbild, planering, utveckling och dokumentation. På så vis får eleverna tätare återkopplingar under ett läsår vilket skapar förutsättningar för att lyckas i skolan.
  • Uppdrag: Det ämnesövergripande arbetet utgår från uppdrag som är byggda utifrån LGR22. och de ger en stödjande ram för likvärdighet och kvalitet. Uppdragen i sin tur innehåller tydliga inslag av kooperativt och värdeskapande lärande. På så vis blir skolan mer meningsfull och mycket roligare.

Till varje stadie hör två elevstödjande mentorer (ESM), och det är här du kommer in i bilden. Som ESM har du din tillhörighet i ett team, men arbetar med alla eleverna i det stadie du tillhör. Din roll är att stötta eleverna under hela deras skoldag. Du behöver finnas med vid övergångar och raster, som stöd under lektioner, kunna arbeta enskilt med elev vid behov, arbeta aktivt och uppsökande med trygghetsarbete i samarbete med vårt elevhälsoteam och kunna ha vårdnadshavarkontakt. 

Kvalifikationer

Vi söker nu elevstödjande mentor till arbetslag 4-6 och 7-9. Du som söker bör vara en trygg och flexibel person som uppskattar ett omväxlande arbete. Du bör kunna ta egna initiativ och kunna prioritera effektivt bland dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har ett relationellt förhållningssätt där du sätter elevens bästa i fokus och har förmågan att skapa nära relationer till eleverna utan att bli kompis.

Erfarenhet av liknande uppdrag är meriterande. För tjänsten som elevstödjande mentor i 4-6 önskar vi att du som söker även har en grundläggande vårdutbildning.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vår Lärandemodell.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här.

 

Facklig representant: 

Agnetha Didrikson, Kommunal, 010-442 87 26, agnetha.didrikson@kommunal.se

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/173
Kontakt
  • Marie Qvarfordt, 076-6472074
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb