Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Vi söker en biträdande rektor som vill vara en del av vårt fantastiska team på 28 kollegor till Realgymnasiet i Sundsvall. På vår skola har vi över 140 elever som går på naturbruksprogrammet och hotell- och turismprogrammet. Vi finns i nyrenoverade lokaler i centrala Sundsvall. Tillsammans strävar vi efter att skapa en trygg och inkluderande skolmiljö som uppmuntrar tillväxt och utveckling för alla!

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Biträdande rektor
En stor del av uppdraget som biträdande rektor är administrativ, till största del med elevadministration och schemaläggning samt arbetsmiljöansvar där du kommer vara ansvarig för det systematiska arbetsmiljöarbetet på enheten. Vi ansvarar tillsammans för det systematiska kvalitetsarbetet, där utveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål står i fokus. Du kommer bland annat arbetsleda delar av personal för att tillsammans verka för att utveckla verksamheten till att bli ännu bättre.

Tjänsten innehåller bland annat organisation och schemaläggning, systematiska kvalitetsarbetet, arbete med elevernas arbetsplatsförlagda lärande (APL). Det kommer även förekomma personalansvar. I övrigt är utformningen av rollen och dess innehåll något som kommer diskuteras fram i samråd med rektor utifrån preferenser och kunskaper. Du kommer vid rektors frånvaro agera ställföreträdande rektor. 

Som biträdande rektor hos oss kommer du ingå i Regionchefens ledningsgrupp för region Mitt tillsammans med rektorer och biträdande rektorer för de andra skolorna i regionen. I ledningsgruppen på skolan som består av skolans förstelärare och skolledare jobbar vi  tillsammans med den pedagogiska utvecklingen. Alla medarbetare på skolan jobbar för att ge våra elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt och för att ge dem goda förutsättningar för det framtida arbetslivet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det underlättar om du har ett intresse för arbete i elevadministrativt system och schemaläggningsprogram och därför är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av administration och schemaläggning för gymnasieskola. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av ledande roll inom skolverksamhet så som arbetslagsledare, förstelärare, biträdande rektor eller rektor. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller kunskap om APL och yrkesutbildningar.  

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som biträdande rektor eller rektor och färdigställt rektorsutbildning. 

Som person tar du initiativ och uppnår önskade resultat. Du kommer ha ett stort administrativt ansvar därför ser vi att det är viktigt att du har förmågan att strukturera ditt arbetssätt och driver processer framåt. Du är dessutom flexibel och har förmågan att anpassa dig till förändrade omständigheter. Din helhetssyn och medvetenhet om kvalitetsstandarder är viktiga för att fatta välgrundade beslut som gynnar verksamheten. Du driver verksamheten utifrån skolans uppdrag i lagar, förordningar, läroplan och lokala styrdokument och du värnar om elevernas rätt till en god utbildning.

Du är serviceinriktad har en god samarbetsförmåga där du kommunicerar på ett smidigt sätt. Du drivs av att arbeta mot uppsatta mål och du har förmågan att samordna grupper och skapar engagemang för att nå gemensamma mål. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift då du i rollen som biträdande rektor kommer kommunicera med både interna och externa parter.

För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra i skolutvecklingen och arbeta gemensamt inom skolledningen för att bidra till att skapa engagemang och goda förutsättningar för våra elever och personal att lyckas!

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/283
Kontakt
  • Rektor: Anneli Harrvik, 073-3517720
  • HR generalist: Emelie Jansson, 072-1566495
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2023-11-17
Sista ansökningsdag 2023-12-03
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb