Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Sundsvall

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Skolan växer, därav har vi behov av fler lärare inom våra gymnasiegemensamma ämnen, nu när vi går in med vårt nya Hotell- och turismprogram år 2. Vi har även Naturbruksprogrammet på vår skola och har till hösten ca 155 elever och 29 personal på skolan.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen och kommunicera till eleven.

Hos oss är läraren inte mentorn utan du har fokus på undervisning och skolans heltidsmentorer stöttar dig med mentorsuppdraget. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns även elevhälsa på skolan. 

Vi söker dig som har gärna två av ämnesbehörigheterna inom främst svenska, svenska som andraspråk och engelska, men kan också vara ett av ämnena tillsammans med tex matematik, samhällskunskap, historia. Har du någon annan kombination i förhållande till svenska/engelska så kan även det bli en bra kombination.

En av tjänsterna kommer också att innebära ansvar för skolans internationalisering. Vi har genom Erasmus samarbeten med Irland och Tyskland samt genom Atlas samarbeten med Sydafrika. 

Vi har behov att öka med två tjänster, en heltid på 100% samt en deltid på 70%. 

 

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare med minst två ämnesbehörigheter. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som gymnasielärare.

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du är en relationsskapande pedagog med en helhetssyn för hela skolans uppdrag. Du samarbetar gärna och skapar ämnesövergripande projekt med andra. Du arbetar strukturerat och mål- och resultatorienterat. 

Du brinner för ditt ämne och använder digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Augusti
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/49
Kontakt
  • Anneli Harrvik, 073-3517720
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb