Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Fresta

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som teamlärare
Nu söker vi en lärare till Lärande Grundskola Fresta som vill undervisa på mellanstadiet. Som lärare hos oss jobbar du utifrån en pedagogisk modell som vi kallar för Lärandemodellen och modellen går ut på att vi organiserar lärarna i team som undervisar eleverna ämnesövergripande tillsammans i en årskurs, vi kallar det för teamlärarskap. I rollen som teamlärare skapar du förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen tillsammans med dina teamlärar-kollegor. Du och dina teamlärarkollegor arbetar med en årskurs och följer dem i det ämnesövergripande arbetet. På så vis får ni närmare relationer och ett tryggare samspel. 

Inom Lärandemodellen har vi en läsårsstruktur som är indelad i 6 perioder för att möjliggöra ett systematiskt och hållbart ämnesövergripande arbete med elevernas lärandeprocess i fokus. Varje period innehåller ett ämnesövergripande uppdrag, med en tillhörande mellanvecka för gemensamma skolaktiviteter, ämnesspecifika inslag och 1-2 studiedagar för eleverna då lärare arbetar med planering, utveckling och dokumentation. På så vis får eleverna tätare återkopplingar under ett läsår vilket skapar förutsättningar för att lyckas i skolan.

Det ämnesövergripande arbetet utgår från uppdrag som är byggda utifrån LGR22 vilket ger en stödjande ram för likvärdighet och kvalitet. Uppdragen i sin tur innehåller tydliga inslag av kooperativt och värdeskapande lärande. På så vis blir skolan mer meningsfull och mycket roligare. Uppdragen är de primära delarna av skoldagen och schemat för lärare och elever. Dessa är uppbyggda och beräknade utifrån vår timplan som definierar hur mycket tid av varje ämne som utgör ett uppdrag i en aktuell period.

Vi erbjuder ett vikariat under läsåret 2024/2025 med möjlighet till förlängning eller övergång till en tillsvidaretjänst. Det ger dig ett perfekt tillfälle att lära känna organisationen och att prova att arbeta i vår modell. I teamet finns behöriga och rutinerade lärare som du kommer att ha ett nära samarbete med, vi jobbar tillsammans. Vi är stolta över att säga att vi har 100% legitimerade och behöriga lärare.

 

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare inom Svenska/SO med behörighet att undervisa i årskurserna 4-6. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i rollen som lärare och mentor men om du kommer direkt från lärarutbildningen så har vi goda rutiner att ta emot och stödja dig in i yrket.

Vi söker dig som känner dig trygg i din profession som lärare och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. I din roll som lärare ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger eleverna de bästa förutsättningarna.

Vi behöver dig som är trygg i dig själv med tydlig struktur i ditt arbete och har en positiv inställning med ett gott ledarskap som främjar relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha god digital kompetens.

Stor vikt läggs vid att du har viljan och förmågan att samarbeta tätt med andra lärare kring undervisning och att du är en lagspelare. Har du tidigare erfarenhet av två-lärarskap, ämnesintegration och projektarbete är det meriterande. 

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vår Lärandemodell. Om det är ditt första arbetsår efter examen har du en mentor som stöd.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Katarina Nordberg, rektor
Välkommen till Fresta - Lärande grundskola (larandegrundskola.se)


Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 8 augusti 2024
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/72
Kontakt
  • Katarina Nordberg, 070-8415538
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb