Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Förskola, Skutan

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som barnskötare
Som barnskötare på Lärande förskola skapar du förutsättningar för meningsfullt lärande. För att skapa trygghet och ge alla barn likvärdiga förutsättningar att lära för framtiden arbetar vi konceptuellt enligt en gemensam modell inom Lärandes förskolor och grundskolor. Vi kallar den Lärandemodellen. Den utgör basen för dig och dina kollegor i ert gemensamma uppdrag. Lärandet sker hela dagen när barnen får öva, pröva och erövra ny kunskap. Vi ser leken som central i barns utveckling och eftersträvar lekstunder i stor utsträckning för att ge så goda förutsättningar för lärande som möjligt.

Som barnskötare får du följa de yngsta barnen i deras utveckling – från de första orden tills det är dags att börja skolan. Du arbetar i team med dina kollegor och din omsorg, närvaro och nyfikenhet skapar den trygghet och utveckling som barnen behöver i förskoleåldern. I våra lärmiljöer som kan vara både inomhus, på gården, på utflykt eller digitala medforskar du tillsammans med barnen i form av uppdrag eller teman. För när något känns på riktigt, då vet vi att barnen lär sig av bara farten.

Vi söker nu dig som vill arbeta som timvikarie på våra förskolor, vi ringer in er utifrån behoven. Våra Lärande förskolor Skutan, Skogstorp och Omvärlden ligger i Upplands Väsby mot Frestahållet.

 

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en barnskötarutbildning och/eller erfarenhet av arbete i barngrupp på förskola. Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som barnskötare och i mötet med de yngre barnen.

I din roll som barnskötare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Du har en tro på varje barns vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla ditt bemötande så att du ger de bästa förutsättningarna. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt. 

Vi ser att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift då det krävs för god kommunikation med interna och externa parter. Du hittar olika sätt att använda digitala resurser i ditt arbete tillsammans med barnen.

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt ök
Löneform timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Utifrån behov
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/244
Kontakt
  • Petra Lökeberg, 072-1580053
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb