Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Helsingborg

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i teamarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor och elevhälsa på skolan.

Du kommer att undervisa i Svenska - gymnasiekurser på yrkesprogram. Du undervisar i Sv 1, 2 och 3, samt ansvarar för prövning och stöd i dessa kurser.

Du kommer också att ansvara för att få igång vårt skolbibliotek i vår fina, nya lokal.

Det kan komma att(i samråd med dig) bli del av elevresurs i tvåan till att börja med. Därav flytande tjänstegrad. Det beror på vad du vill.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare inom svenska (och gärna något mer) med behörighet att undervisa i svenska på gymnasiet. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som lärare på gymnasiet.

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare. Vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Vi ser att du är en god lagspelare som gärna samarbetar, men också på egen hand klarar av att ta ansvar för, strukturera upp och ta initiativ till förbättringar inom din yrkesroll.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst (variant) på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100 %
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/284
Kontakt
  • Kia Berg, 0730847235
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2023-11-13
Sista ansökningsdag 2023-11-30

Tillbaka till lediga jobb