Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Skövde

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Vill du vara med och utveckla och utvecklas i arbetet på en växande skolenhet? På Realgymnasiet Skövde finns möjlighet till det. Skolan växer i ju med att den ska gå in på sitt andra verksamhetsår.

Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med
utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor, elevassistent och elevhälsa på skolan.

Du kommer att undervisa i kurserna biologi 1, djurens biologi och naturkunskap 1a. 
Tjänsten är en deltid med goda möjligheter till heltid i kombination med andra uppdrag på skolan. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig gymnasielärare eller som har motsvarande kvalifikationer, och som gärna har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Det är viktigt att du har erfarenhet av djurvård och du får gärna ha kontakter i branschen. Har du möjlighet att examinera D9 så är det ett extra plus. Undervisningen i kurserna biologi, naturkunskap och djurens biologi ska vara nära kopplade till den yrkeskunskap eleverna ska ha när de lämnar utbildningen. Du ska ha god pedagogisk insikt i hur elever lär utifrån sina olika förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är trygg i rollen som lärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar. Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

Vi kommer starta intervjuerna redan under ansökningsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 240805
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50% -100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/50
Kontakt
  • Johan Danielsson, 072-9811582
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-03-14
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb