Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Västerås

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare

Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor och elevhälsa på skolan.

Just nu har vi förmånen att förstärka vårt lärarteam på frisörsidan då vi söker en utbildad yrkeslärare för gymnasieskolan med kompetens inom frisörområdet. Du kommer att undervisa vid Hantverksprogrammet och då främst med våra fantastiska och kreativa frisörelever. Undervisning kommer att ske i alla tre årskurserna i gymnasieskolan och givetvis i kurser inom frisörområdet. Detta kan givetvis justeras beroende på din kompetens och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är legitimerad yrkeslärare/lärare inom gymnasieskolan med behörighet att undervisa i kurser som åtminstone Frisör 1 t.o.m. Frisör 6a. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som yrkeslärare vid Hantverksprogrammet. Har du även vidimerad erfarenhet att undervisa i kurser inom make och/eller styling så är detta meriterande.

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som yrkeslärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de allra bästa förutsättningarna.

Du har motivation att arbeta med elever som har drömmar om ett kreativt yrke som frisör. Tillsammans med dina elever arbetar ni på för att uppgifter och projekt ska avklaras, eller tills resultat är uppnådda.

Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang där du skapar kontakter och underhåller relationer. Detta är du duktig på att överföra till dina elever.

Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken, och som leder till resultat.

Du har god insikt i de fackmässiga aspekterna av arbetet, och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är en kunskapsresurs för andra, och är villig att föra denna vidare till dina elever. 

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom den bransch våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240801
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/79
Kontakt
  • Martin Helmér, 010-1398224
  • Therese Forenius, 070-4369333
Facklig företrädare
  • Carina Björklund, Sveriges Lärare, 073-3165149
Publicerat 2024-04-13
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb