Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Grundskola, Fresta

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Skolsköterska
Detta är en tjänst som skolsköterska delat mellan Lärande Grundskola Fresta och Lärande Grundskola Vira i Upplands Väsby. Du kommer att arbeta som en del av elevhälsan utifrån hälso- och sjukvårdslagen och skollagen. Din tjänst kommer att vara förlagd med 2 dagar på Fresta och 3 dagar på Vira med uppehållstjänst.

Du kommer att ha nära samarbete med lärare och elevhälsoteamet för att bidra till de bästa förutsättningarna för våra elever. Vi vet att elevhälsa har stor betydelse för elevernas studiemässiga framgång och du bidrar till varje elevs bästa utveckling.

I rollen som Skolsköterska ingår att:

  • Genomföra hälsoundersökningar, hälsosamtal, vaccinationer, enklare sjukvårdsinsatser samt konsultationer med elever.
  • Bidra med medicinsk kompetens i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete på elev-, grupp- och organisationsnivå.
  • Samverka med övriga professioner internt samt andra aktörer i kommunen eller regionen.

Du tillsammans är en del av Elevhälsoteamet på respektive skola och bidrar med din kompetens för elevernas bästa. Arbetet sker även tillsammans med övrig pedagogisk personal på skolan för att bidra till elevernas måluppfyllelse.

Du kommer att möta elever i årskurs F-5 på Fresta och F-6 med blivande högstadium på Vira.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till barnsjuksköterska, distriktssjuksköterska eller skolsjuksköterska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från elevhälsa inom skola.

Vi söker dig som känner dig trygg i din roll och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din roll i samarbetet med kollegor, för att stödja elevens utveckling. Du har ett stort intresse av människor och tycker om att möjliggöra för personer att nå sin fulla potential. Du har förmåga att kommunicera tydligt, anpassat efter motpartens förmåga, gärna med erfarenhet av olika beprövade samtalsmetoder. Du är en trygg och stabil person som har tydlig struktur i ditt arbete och kan arbeta både i grupp och enskilt.

Vi använder oss av digitala resurser såsom Prorenata som det är en fördel om du tidigare arbetat i.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 8 augusti 2024
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 90%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/124
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb