Lärande i Sverige AB, Consensum Gymnasium

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som specialpedagog/speciallärare.
Som specialpedagog/speciallärare på Consensum kommer du att arbeta nära elever och övrig personal på skolan. Du leder elevhälsoarbetet på skolan och har ett nära samarbete med lärare, mentorer, skolledning och övriga kompetenser inom elevhälsan. Du kommer främst arbeta med elevernas kunskapsmässiga utveckling. Du kommer ansvara för pedagogiska kartläggningar, åtgärdsprogram, digitala hjälpmedel mm samt bemanna skolans nystartade Växthus där elever kan sitta för att få extra stöd.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog alternativt speciallärare med administrativ erfarenhet inom elevhälsoarbete. Personliga egenskaper och erfarenheter inom gymnasieskola väger också tungt. Har du arbetat i Prorenata är det också meriterande.

I din roll som specialpedagog/speciallärare ska du ha förmågan att engagera och utmana våra elever men också vara ett bollplank till mentorer och lärare. Du ska även ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din roll i samarbetet med kollegor, för att stödja elevers lärande i riktning mot utbildningens och de personliga målen.

Vi ser att du strukturerar och driver dina uppgifter framåt och har förmågan att arbeta mot uppsatta mål. Du är även flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar. Arbetar väl med andra människor och säkerställer att budskap och förväntningar är tydliga för alla berörda parter. Som person är du trygg, stabil och har en god självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat efter person och situation.  

Du använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling. Du tycker om att möjliggöra för elever att nå så långt som möjligt utifrån sina personliga förutsättningar och potential.  

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/130
Kontakt
  • Stefan Ekvall, 046-2717773
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb