Huvudkontoret, team Projekt och verksamhetsstöd

Om Projektkontor och verksamhetsstöd
Inom avdelningen projekt & verksamhetsstöd arbetar vi med verksamhetsutveckling, projektledning, innovation och förvaltning under ledning av CIO. Projektkontoret tillsätter projektledare vid behov till projekt inom hela koncernen, och under senare år har dessa till exempel varit att driva varumärkesförändringar, utveckling och införande av nya system samt integrationsprojekt vid nyförvärv.

Inom koncernen Lärandegruppen har vi i dag över 1100 medarbetare och driver förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och yrkeshögskola från Luleå i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som gillar tanken på att leda IT-tekniska frågor i en utvecklingsinriktad utbildningskoncern. Uppgifterna är varierade och uppdraget omväxlande. Dels ingår du i vår grupp av centrala verksamhetsutvecklare, och i ditt närmaste team finns både scriptande IT-arkitekt och systemförvaltare med bakgrund som lärare.

Aktuella frågor som du kommer in i från dag 1 är vårt projekt "Datadriven skolförbättring", olika AI-relaterade initiativ samt vårt omfattande systemintegrerade tänk. Givetvis väntar en Copilotlicens på dig och ett gäng utvecklingsbenägna kollegor. Inför hösten har vi fokuserat på att förnya vår egenutvecklade app för vårdnadshavare samt att helt digitalisera all dialog mellan hem och skola. Där finns gott om fortsatt utvecklingspotential och här får du verkligen möjligheten att påverka framgent.

Vi har många utvecklingsfokuserade leverantörer som du är i löpande kontakt med. Ditt ansvar är att stötta projekt och förvaltningar med att driva de mer IT-tekniska frågorna. Viktigt att du ser samband mellan data och nytta, har god förståelse för innebörden av API:er och .csv, samt tänker "systemintegrerat". Sannolikt lutar du dig på en teknisk bakgrund innan du tog klivet närmare verksamheten och är nu bekväm att fatta beslut inom dina ansvarsområden, så som ett projektdirektiv eller en förvaltningsplan.

Kvalifikationer
Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen eller genom upparbetad kompetens och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

  • Några års erfarenhet av IT-projektledning inom utvecklingsprojekt och liknande områden.
  • Erfarenhet av IT-arkitektur, scripting, datahantering eller som generalist inom IT.
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga. Du kan leda tekniska delprojekt och frågor att uppnå projektets mål.
  • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift.
  • Erfarenhet inom skol- och utbildningssektorn eller liknande verksamhetsområde är meriterande.

Som person ser vi att du är självgående med en förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar ansvar för dina uppgifter, sätter i gång processer och är uthållig tills du uppnår resultat.

Som IT-projektledare har du många kontaktytor och för att trivas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ och kan arbeta bra med andra människor. Du är kreativ och har dessutom en naturlig förmåga att skapa struktur.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som inleds med 6 månaders provanställning.

Vi hoppas det märks i denna text att vi är ett framåtlutat team med högt tempo. Vi brinner verkligen för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna för att lyckas i framtiden. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/133
Kontakt
  • Stig Fjeldheim, 0704302030
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb