Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB, Lärande Förskola, Skutan

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi sedan läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola och förskola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till barnets samt elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra barn och elever samt en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som förskollärare
Som förskollärare på Lärande förskola Skutan skapar du förutsättningar för meningsfullt lärande. För att skapa trygghet och ge alla barn likvärdiga förutsättningar att lära för framtiden arbetar vi konceptuellt enligt en gemensam modell inom Lärandes förskolor och grundskolor. Vi kallar den Lärandemodellen. Den utgör basen för dig och dina kollegor i ert gemensamma uppdrag.

Lärandet sker hela dagen när barnen får öva, pröva och erövra ny kunskap. Vi ser leken som central i barns utveckling och eftersträvar lekstunder i stor utsträckning för att ge så goda förutsättningar för lärande som möjligt.

Som förskollärare är du pedagogiskt ansvarig för de yngsta barnen i deras utveckling – från de första orden tills det är dags att börja skolan. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i verksamheten tillsammans med arbetslaget. Digitalisering är en naturlig del i undervisningen och det finns lärplattor till förfogande. Barn och pedagoger dokumenterar tillsammans. Det sker oftast via bilder, små filmer eller bildspel som främjar både språkutveckling och samspel hos barnen.

Du arbetar i team med dina kollegor och din omsorg, närvaro och nyfikenhet skapar den trygghet och utveckling som barnen behöver i förskoleåldern. I våra lärmiljöer, som kan vara både inomhus, utomhus, på utflykt eller digitala medforskar du tillsammans med barnen i form av uppdrag eller teman. För när något känns på riktigt, då vet vi att barnen lär sig av bara farten.

Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i verksamheten tillsammans med arbetslaget. Tillsammans skapar vi en lärandemiljö för barn och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola. Du har gärna tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet på förskola.

Du känner dig trygg i rollen som förskollärare, i mötet med de yngre barnen. I din roll som förskollärare ser vi att du har goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Du har en tro på varje barns vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla ditt bemötande så att du ger de bästa förutsättningarna.


Du ger barnen möjlighet att öva, pröva och erövra sin när och omvärld ur ett pedagogiskt perspektiv. Processen är ett mål i sig, vilket gör att man ofta göra samma saker igen och igen. 
Vi letar efter dig som brinner för barns inflytande, för att se och lyfta fram deras lärprocesser i den pedagogiska dokumentationen.
Du har ett positivt förhållningssätt som präglas av att försöka förstå barns intentioner, önskningar och förmågor och som ser fördelen med barns olikheter. Du ser och bekräftar barnen och har en förmåga att kommunicera med barn på olika sätt. Du vill vara med och skapa en lärandemiljö för både barn och kollegor som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. Du har förmåga, och tar ansvar, att leda arbetslaget uthålligt där ni tillsammans utvecklar utbildningen för barnen på förskolan.
Du samarbetar bra med andra människor och relaterar på ett lyhört sätt Du leder team-orienterat, kollegor och barn, utifrån pedagogisk insikt. Du har förmåga att se helheten i förskolans uppdrag och organisation. Du tror på att kollegialt lärande stimulerar till nyfikenhet både hos kollegor och barn. Du är mål- och problemlösningsorienterad och initiativtagande. 

Svenska i tal och skrift krävs för god muntlig och skriftlig kommunikation med interna och externa parter.

Du använder gärna digitala resurser som ger en ökad förståelse och utveckling av våra barns förmågor.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för förskola.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra förskolor, resursskola och grundskolor på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/72
Kontakt
  • Maria Björkman, 0721-580051
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Inapoi la locuri de munca vacante