Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Rektor
Vi söker en engagerad rektor med intresse för skolutveckling och med ett målinriktat, relationellt och tydligt ledarskap. Nu har du chansen att tillsammans med oss leda utvecklingen på Realgymnasiet Stockholm!

Realgymnasiet Stockholm är en gymnasieskola med ca 640 elever och ca 70 medarbetare, belägen i fina lokaler på Liljeholmen. Skolan erbjuder naturbruksprogrammet, hantverksprogrammet, fordonsprogrammet samt hotell- och turismprogrammet. Skolledningen består av rektor och två biträdande rektorer, vilka arbetar tätt tillsammans med skolans förstelärare kring den pedagogiska utvecklingen på enheten. Det finns en tydligt inarbetad struktur för skolans elevhälsoarbete och ett elevhälsoteam som arbetar i nära samverkan med alla medarbetare. Skolan arbetar med elevhälsomöten (EHM) i förebyggande syfte.

Rektorsuppdraget innefattar helhetsansvar för verksamheten utifrån gällande lagar och styrdokument, vilket innebär ett pedagogiskt ledarskap och ansvar för medarbetare, arbetsmiljö, ekonomi, kvalitet och kontinuerlig skolutveckling.

Som rektor kommer du ingå i ett utvecklingsinriktat, kvalitetsmedvetet team bestående av rektorer i Region Öst. Teamet leds av regionchef och träffas regelbundet för kompetensutveckling, ett kollegialt utbyte och lärande med våra elever och verksamheter i fokus.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill leda utvecklingen av Realgymnasiet Stockholm tillsammans med skolans kompetenta medarbetare.

Vi söker dig med:

  • högskoleutbildning med pedagogisk inriktning
  • erfarenhet som rektor
  • erfarenhet av skolutveckling
  • genomförd rektorsutbildning

Det är meriterande om du har tidigare varit rektor på yrkesgymnasium.

I rollen som rektor leder du verksamheten utifrån skolans uppdrag i lagar, förordningar, läroplan och Lärandes koncept för skola. Du har ett verksamhetsnära ledarskap och motiverar och förser andra med stöd och befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Vågar utmana din omgivning på ett positivt sätt och skapar ett konstruktivt arbetssätt med fokus på delaktighet och goda lösningar.

Du har förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och är noggrann och väl medveten om gällande kvalitetsstandard. Du arbetar målinriktat med fokus på goda resultat och har förmåga att anpassa dig till nya förändrade krav och förutsättningar. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar i uppdraget som rektor och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Som person är du trygg, stabil och har en god självinsikt. Du samarbetar väl och skapar kontakter samt underhåller relationer, såväl interna som externa. Du kommunicerar på ett tydligt sätt i tal och skrift. Du säkerställer att ditt budskap nått fram till berörda parter och följer kontinuerligt upp

Vi ser att du har ett starkt pedagogiskt fokus och brinner för att utveckla och förbättra verksamheten för elever och personal i en lärande organisation. Du använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher där våra elever har sina intressen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/112
Kontakt
  • Ingela Wall, regionchef, 0730-637417
  • Emelie Jansson, HR generalist, 072-1566495
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Inapoi la locuri de munca vacante