Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Stockholm

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor, elevassistent och elevhälsa på skolan.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som hästlärare

Tjänsten innebär att undervisa elever på Naturbruksprogrammet/Ridning. Du kommer att undervisa elever i årskurs 1-3 tillsammans med ytterligare hästlärare. Hästprofilen innehåller kurser som Ridning och körning, Ridning 1 och 2, Hästkunskap 1-3, men även kurser som Servicekunskap, Djurhållning och Djuren i naturbruket samt Gymnasiearbete t.ex. Kurserna är till stor del praktiska och hålls både på Botkyrka Ridsällskap och på Solna Ridskola. En vanlig profildag har du ridlektion på förmiddagen och teorilektion på eftermiddagen. Du kommer också att följa upp elevernas arbete i kurserna på APL (arbetsplatsförlagt lärande), vilket är en viktig del av tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg yrkeslärare inom profil Ridning och/eller har praktisk erfarenhet av arbete och träning med häst och att hålla ridlektion för grupp, men även teoretiska kunskaper inom ämnena. Lämplig utbildning är till exempel hippolog, SRL 2-3 eller motsvarande. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med de andra yrkeslärarna inom profilen och även tillsammans med övriga lärare inom programmet och personalen på ridskolorna.  Vi förutsätter att du har ett positivt förhållningssätt och lätt för att samarbeta med andra, samtidigt som du är självständig och trygg i din yrkesroll. Vi samarbetar ofta med branschen, dels genom APL och dels genom samarbetspartners som till exempel Solvalla och 4H-gårdar. Vi ser därför gärna att du har lätt för att ta kontakt och kommunicera med andra människor i både tal och skrift i olika sammanhang. Vi tror också att du är flexibel, nyfiken och öppen inför andra människors åsikter och värderingar, samt förstår att vikten av att skapa goda relationer med elever är en förutsättning för deras lärande.

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07 eller enl. överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/177
Kontakt
  • Josephine Ryde, 0721-853965
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Inapoi la locuri de munca vacante