Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Stockholm

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor, elevassistent och elevhälsa på skolan.

Tjänsten innebär att undervisa elever på Naturbruksprogrammet och inriktningen mot Sällskapsdjur och djursjukvård. Du kommer att undervisa elever i årskurs 1-3, i kurser som till exempel Naturbruk, Sällskapsdjur, Djurhållning, Djur i zoohandel, Djursjukvård och Gymnasiearbetet, oftast tillsammans med en annan lärare. Kurserna är till stor del praktiska och utförs i vårt djurrum, men även teoretiska inslag och lektioner förekommer. Du kommer också att följa upp elevernas arbete i kurserna på APL (arbetsplatsförlagt lärande), vilket är en viktig del av tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är yrkeslärare inom djurvård och har såväl praktisk erfarenhet av arbete med olika djur, som teoretiska kunskaper i djurämnena. Det är meriterande om du har kunskap om djursjukvård, till exempel djursjukskötare och/eller praktisk erfarenhet av arbete på djurklinik.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

I vårt djurrum finns till exempel ormar, ödlor, grodor, sköldpaddor, kaniner, marsvin, hamstrar, råttor, fåglar och akvarium och det är bland annat dessa djur du förväntas kunna undervisa om och arbeta med. Till din hjälp har du andra djurlärare och en djurvårdare. Lärargruppen (där även djurvårdaren ingår) arbetar tätt tillsammans och vi förutsätter att du har ett positivt förhållningssätt och lätt för att samarbeta med andra. Samtidigt behöver du kunna vara självständig och trygg i din yrkesroll.

Vi samarbetar ofta även med branschen, dels genom APL, dels genom samarbetspartners som till exempel Skansen och 4H-gårdar. Vi ser därför gärna att du har lätt för att ta kontakt och kommunicera med andra människor i olika sammanhang.

Vi tror också att du är flexibel, nyfiken och öppen inför andra människors åsikter och värderingar, samt förstår att vikten av att skapa goda relationer med elever är en förutsättning för deras lärande.

Tjänsten är i nuläget en tillsvidareanställning med start HT 2023, vi tillämpar 6 månaders provanställning. Urval sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07 eller enl överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/179
Kontakt
  • Daniel Berg, 010-1398514
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Inapoi la locuri de munca vacante