Lärande i Sverige AB, Consensum Gymnasium

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som vårdlärare
Nu har du chansen att bli en del av Consensums fantastiska team. Consensum är ett Utbildningscentrum inom hälso-, vård-, naturvetenskap- samt samhällskunskap i Lund. Vi söker nu en lärare till vårt kompetenta och utvecklingsinriktade team.

Hos oss är samarbete en naturlig del av arbetet. I rollen som lärare på Consensum skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt, med att bedöma måluppfyllelsen och tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Consensum är en arbetsplats med kontinuerlig pedagogisk utveckling. Trivseln är hög hos såväl elever som medarbetare.

Vi söker en lärare som ska undervisa inom LSS området på Vård- och omsorgsprogrammet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad vårdlärare i första hand, men ser också gärna dig som är genuint intresserad av att prova på läraryrket innan du börjar studera till yrkeslärare. 

I din roll som lärare ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Vi söker dig som har ett tydligt ledarskap i klassrummet, som både vågar sätta gränser men också bjuder på dig själv. Vi lägger stor vikt på din pedagogiska grundsyn där vi ser att du jobbar aktivt med branschen och lär ute i verkligheten före du lär eleverna ifrån läroböcker. Du ska ha en tro på eleven och att det är eleven som ska vara aktiv på lektionerna. Vi tror på "Learning by doing".

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Intervjuer och anställning kan komma ifråga innan sista ansökningsdag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 7 aug
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/109
Kontakt
  • Annika Kjellemar, 046-141495
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Sveriges Lärare, 0761-949910
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb