Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Realgymnasiet Malmö

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt tillsammans med mentor kommunicera denna till eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns mentor och elevhälsa på skolan.

Du kommer att undervisa i idrott och hälsa 1 årskurs 1 för naturbruksprogrammet samt el och energiprogrammet samt idrott och hälsa 2 i årskurs 2. Vi är även i behov av lärare i fysik och eventuellt engelska eller svenska under kommande läsår, så i kombination med dessa ämnen kan tjänsten bli större. Eventuellt kan det bli en samordning med Realgymnasiet i Lund och att tjänsten inom idrott på så vis kan öka.

Vid vår skola ingår man i skolans enda arbetslag och vi samverkar alla tillsammans som ett team med fokus på att eleverna ska nå sina mål. Vi samverkar även i att ha kontakt med bransch och i det elevrekryterande arbetet. I vårt arbetslag finns även ett komplett elevhälsoteam och det finns ett upparbetat nätverk mellan våra skolor.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare inom idrott och hälsa för gymnasiet med behörighet att undervisa i just kurserna för idrott och hälsa 1 och idrott och hälsa 2.  Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet i uppdraget som gymnasielärare. Det är också meriterande med en legitimation och behörighet i fysik för gymnasiet alternativt i svenska eller engelska.  

Vi söker dig som känner sig trygg i rollen som lärare och vi ser att du har goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna.

Vi ser dig som söker som en person som trivs i rollen som lärare och har fokus på att förstå elevernas behov och möta det i undervisningen och i professionen på skolan.

Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer här

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 aug 2024
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 45%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/116
Kontakt
  • Anna Hellström, 0766-274058
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb