Magnetica Education AB, Frestaskolan

Om Magnetica Education AB
Magnetica Education AB är en del av Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. I koncernen finns också Lärande i Sverige AB (som driver Realgymnasiet och Erlaskolan), Lärande Partner i Östergötland AB och Cognita Fastigheter AB. Tillsammans vill vi vara stilbildare inom svensk skola.

Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 25 verksamheter varav tre förskolor, 7 grundskolor och 15 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

Magnetica erbjuder idag förskolor och grundskolor i Upplands Väsby. Läs mer om våra skolor på https://www.magnetica.se/

Magnetica Education AB har tre förskolor och fyra grundskolor i Upplands Väsby kommun. En av dessa är Frestaskolan, en F-5 skola som driver en gedigen verksamhet och är vackert belägen i ett väletablerat område i östra Upplands Väsby. Skolan har i dagsläget närmare 300 elever och inom ramen för verksamheten ingår även en Montessoriinriktning. 

På Frestaskolan finns välutbildade, engagerade pedagoger och skolledare, som arbetar aktivt för att eleverna ska kunna möta framtidens samhälle. Pedagogerna samarbetar för att främja elevernas lärande och utveckling med fokus på det aktiva lärandet med moderna verktyg. Här finns ett välfungerande EHT-team som arbetar i förebyggande syfte för att främja elevernas välmående och hälsa samt stöttande för pedagoger och personal.

Om dig

Vi söker dig med erfarenhet, gärna minst 1-2 år, och som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i åk 4-6. Ditt ledarskap är tydligt och du arbetar strukturerat. Du är nyfiken, stabil och engagerad och vill utvecklas i ditt arbete. Du har förmågan att bygga goda relationer med elever, kollegor och föräldrar. Du har en positiv inställning, förmedlar glädje och ser alla barns styrkor och möjligheter. För dig är det viktigt att låta eleverna vara delaktiga och ha inflytande över sitt lärande. Du har höga förväntningar och kan möta eleverna med både stöd och utmaningar utifrån deras behov.

Du samarbetar bra med kollegor och delar gärna med dig av dina kunskaper och vill lära tillsammans med andra, samtidigt som du också kan driva ditt eget arbete framåt. Frestaskolan arbetar utifrån devisen "hela barnet hela dagen" där all personal har gemensamt ansvar för varje elevs utveckling och lärande. Du har god digital kompetens och är nyfiken på att prova nya metoder och verktyg. Alla elever från F-2 har tillgång till iPad och från årskurs 3 har eleverna tillgång till egen dator.

 

Uppdraget

Du kommer att arbeta som mentor i åk 4 och ha undervisning i båda våra 4:or. Vi organiserar oss ämnesvis från årskurs 4, ditt uppdrag blir att ansvara för undervisningen av svenska/SO i denna årskurs. Du kommer att planera, genomföra och följa upp verksamheten och stimulera varje elevs utveckling och lärande enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. I det pedagogiska arbetet har vi det digitala verktyget Canvas som stöd och vi arbetar i Admentum som administrativt verktyg. Du ingår i arbetslag tillsammans med lärare och fritidspedagoger där ni regelbundet träffas och planerar och utvecklar vår verksamhet. Arbetet innebär också att tillsammans med kollegor driva pedagogisk utveckling för eleverna.

Det kommer även finnas möjlighet att söka förstelärartjänst med start läsåret 20/21. Om intresse finns meddela detta i din ansökan.
Vi tillämpar ferietjänst och provanställning i 6 månader.


Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.
Välkommen med din ansökan!

   Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2020-08-17
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Upplands-Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/74
Kontakt
  • Katarina Nordberg, Rektor, 070-841 55 38
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-30

Tillbaka till lediga jobb