Lärande i Sverige AB, Huvudkontoret, Koncept

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Om huvudkontoret
Lärande i Sverige AB har funktioner och representanter som utgår från huvudkontoret och som till största del arbetar som stöd för våra skolor och för att bidra till att vi kan bli stilbildande inom svensk skola. Funktionerna är elevrekrytering, kvalitet, pedagogisk utveckling och programutveckling.

Om Programutveckling

Pedagogisk utvecklingsledare - med specialpedagogisk kompetens

Uppdraget som pedagogisk utvecklingsledare innebär ansvar för att leda och samordna utvecklingsarbetet med fokus på specialpedagogik.

Mer detaljerat innebär det ansvar för att

  • integrera elevhälsa med pedagogiskt utvecklingsarbete
  • stödja kvalitets- och utvecklingsarbetet i hela organisationen
  • leda utvecklingsarbetet med processer som är kopplade till undervisning, ledning och stimulans, anpassningar och särskilt stöd
  • leda utvecklingsarbete kopplat till Prorenatas elevakt
  • leda delar av implementationsarbete med reviderade styrdokument
  • organisera och driva nätverksaktiviteter för specialpedagoger på våra skolor
  • samordna kompetensutvecklingsinsatser för specialpedagoger på våra skolor
  • leda och driva vårt främjande och förebyggande elevhälsoarbete som en del i vår samlade elevhälsa
  • leda delar av det centrala utvecklingsarbetet för förstelärare
  • delta i, och i förekommande fall, leda projekt med utgångspunkt i Lärandes strategidelar
  • stötta kollegorna ute på våra skolor i att använda digitala arbetssätt i undervisningen som ett medel för att arbeta likvärdigt och kompensatoriskt

Kvalifikationer

För att lyckas väl i arbetet som pedagogisk utvecklingsledare med fokus på specialpedagogik i vårt team är du en skicklig lärare som har arbetat som specialpedagog eller speciallärare.  

Du har erfarenhet av att leda kollegiala utvecklingsprocesser med målet att öka kapaciteten att möta alla elever där de är i sitt lärande.

Du vet att specialpedagoger och speciallärare behöver arbeta i samråd med andra roller på organisationsnivå och inte på individnivå för att skapa en tillgänglig lärmiljö för alla elever. Du har tidigare lett utvecklingsprocesser för andra och du tycker om att hjälpa dina kollegor att utvecklas.

Du behöver ha en examen som specialpedag eller speciallärare och det är även meriterande att ha erfarenhet av att ha arbetat med EHM som modell för elevhälsoarbete.

Du är helt säker på att du aldrig kommer att ha lärt dig tillräckligt mycket och söker hela tiden ny kunskap och nya perspektiv. Vi uppskattar att du har idéer och tar initiativ för att sätta i gång och leda aktiviteter som gör att vi tar oss närmare våra mål och ser resultat av det vi gör. 

Det är viktigt att du både vill och kan arbeta inom konceptuella ramar för att du ska trivas med uppdraget.

Du är dessutom flexibel och har en förmåga att se möjligheter i förbättringsarbete som vi tar oss an. Du tycker om att samarbeta med andra människor, såväl i teamet som med kollegor på våra skolor. Du har förmåga att kunna driva och leda utvecklingsarbete genom digitala möten, såväl som i hybrida mötesformer. Du har lätt för att relatera till andra på ett lyhört sätt och är en god kommunikatör. Det är en självklarhet för dig att kunna skapa goda relationer med kollegor och kunna underhålla dem över tid.

Du är en självklar ambassadör för det arbete vi gör tillsammans och tycker om att arbeta inom ramen för fattade beslut och enligt mål, policys och riktlinjer. Du har förmågan att se helhet och olika perspektiv för verksamhetens bästa och agerar därefter.

I vårt team finns kollegor utspridda i stora delar av landet och vi samarbetar ofta på ett digitalt sätt i olika konstellationer. Hela teamet ses regelbundet, men inte så ofta, på kontoret i Norrköping. Det finns alltid plats på kontoret om du vill arbeta därifrån och det finns ofta plats på någon av våra skolor. Det går också fint att arbeta hemifrån ibland.

Det är viktigt att du har möjlighet att resa i tjänsten eftersom vi har skolor i hela landet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/245
Kontakt
  • Lena Tamme, 0722-186343
Facklig företrädare
  • Johan Bengtsson, Lärarnas Riksförbund, 0766-274392
Publicerat 2022-08-30
Sista ansökningsdag 2022-09-11

Tillbaka till lediga jobb